torstaina, helmikuuta 25, 2010

Obaman asemasta Yhdysvaltain kongressissa

Ilmastonmuutoksessa vaikeinta on ennustaa ihmisten käyttäytymistä muuttuvissa olosuhteissa.
Pikkupoika ehdottaa tuohon Totuuden Johanna Mannilan klassikkoon jatkoa:
Ilmastonmuutoksessa helpointa on ennustaa penaalien käyttäytymistä muuttuvissa olosuhteissa.
Totuus nimittäin on löytänyt pienen tauon jälkeen päätönkirjoitukseensa tutun aiheen: Ilmastokiistat ylikuumenevat.
Ilmeet YK:n ilmastonmuutosvirastossa ovat olleet pitkään synkkiä. Vastoinkäymisten sarja on kolhinut vakavasti neuvotteluja uudesta kansainvälisestä ilmastosopimuksesta.
---
Vastoinkäymiset alkoivat joulukuussa, kun Kööpenhaminan neuvottelut uudesta kansainvälisestä ilmastosopimuksesta päättyivät sekasorron jälkeen laihaan tulokseen. Uusin takaisku koettiin, kun YK:n korkein ilmastovirkamies Yvo de Boer ilmoitti viime viikolla eroavansa tehtävästään.
---
Edessä oli kuitenkin jälleen uusia ongelmia. Koko prosessin pohjaksi kootusta tieteellisestä aineistosta löytyi aukkoja.
---
Perustelemattomat väitteet Himalajan jäätiköiden sulamisesta vuoteen 2035 mennessä lisäsivät koko YK:n neuvottelujärjestelmään kohdistuvaa arvostelua. Kyseessä oli typerä virhe, jota ilmastopaneelia johtava Rajendra Pachauri pahensi kiistämällä sen.
No huh! Pikkupoika oli pelännyt että skeptikkojen -gate höpötyksillä tarkoitettiin paljon muitakin asioita. Ei sitten muuta kuin eteenpäin!
Hankkeesta ei kuitenkaan voi luopua. Ihmisen
aiheuttaman ilmastonmuutoksen torjuminen vaatii vakavia ponnisteluja.
---
Puheet luopumisesta YK:n vetämästä neuvotteluprosessista ovat turhia.
---
Ilmastonmuutosneuvotteluissa ei ole kyse yhden kansainvälisen kokouksen onnistumisesta, yhdestä runsaslumisesta talvesta tai presidentti Barack Obaman asemasta Yhdysvaltain kongressissa, vaan maapallon elinoloista useiksi vuosikymmeniksi eteenpäin
Oho! Pikkupoika oli nimenomaan kuvitellut, että ilmastonmuutoksessa on kyse vähintään Messiaan saapumisesta. Mutta uskottava se on, kun Totuus pääkirjoituksessaan (lähde: CCCP IPCC) näin kertoo!

Mutta osaa ne muutkin. Näköradion penaali opettaa aiheen tiimoilla Puolueen ilmasto- ja säämatematiikkaa, ottakaapa oppia erityisesti siellä Turun suunnalla! Eilen Turun Totuus lipsautti: Kaikkien aikojen pakkasennätys rikkoutuu Lappeenrannassa.
Lappeenrannassa tehdään talven uusin tilastoennätys huomenna torstaina. Viimeksi Lappeenrannan seudulla on ollut yhtä pitkä pakkasjakso huippukylmänä talvena 1969–1970. Tuolloin pakkaspäiviä oli peräkkäin 84. Huomenna ennätys menee rikki, koska pakkaset jatkuvat.

Meteorologi Niina Niinimäki Ilmatieteen laitokselta kertoo, että tilasto kertoo pakkaspäivien määrän talvittain vuodesta 1961 alkaen. Sitä ennen pakkasia on voinut olla enemmänkin.
Ehkä oli, ehkä ei, mutta tänään Näköradion penaali tiivistää asian puhdasoppisesti otsikkoon: Lappeenrannan pakkasjakso venyy pisimmäksi 40 vuoteen. Turun Totuuden idiootille tiedoksi, että "kaikkien aikojen"-muotoa käytetään vain esimerkiksi kuvattaessa vuoden 2007 Arktista jäätilannetta vuonna 1979 alkavassa tilastossa. Muutoin aika voidaan laskea esimerkiksi edellisestä ennätyksestä kuten Näköradiossa asia hoidetaan. Näin esimerkiksi jos Tasavallassa rikottaisiin Kittilän vuoden 1999 pakkasennätys, kuuluisi uutisoida "kylmintä kymmeneen vuoteen". Jos taas rikottaisiin Turun vuoden 1914 lämpöennätys, olisi otsikko "lämpimintä ikinä". Joko meni jakeluun siellä Aurajoenkin suunnalla?

tiistaina, helmikuuta 23, 2010

Ehkä osuin, ehkä en

Jo Legendaksi kohonnut päivystävä jääasiantuntija Jouni Vainio on joutunut yllättäen tiukkaan taistoon Ilmastototuuden laitoksen sisäisessä Terävin Asiantuntija -kilpailussa. Päivystävä meteorologi Niina Niinimäki 24.11.2009: Ilmatieteen laitos: Talvesta tulossa tavanomainen.
Ilmatieteen laitoksen meteorologi Niina Niinimäki ei pidä Yhdysvaltalaisen WSI Corp. -sääennustusfirman ennustetta hyisestä helmikuusta todennäköisenä.

Niinimäki perustelee mielipidettään ennusteella, jonka on tehnyt Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskus. Tämän keskuksen ennusteet kertovat säästä kolmen kuukauden jaksoissa. Viimeisin keskipitkien sääennusteiden keskuksen vuodenaikaisennuste ulottuu joulukuusta helmikuuhun.

Ennusteen mukaan talven lämpötilat tulevat olemaan keskimääräisiä. Hieman normaalia sateisempi talvesta tosin saattaa tulla, sanoo Niinimäki.

Yhdysvaltalaisen WSI Corp. -sääennustusfirma perustelee omaa ennustettaan muun muassa El Ninon liikkeillä. Niinimäki toteaa kuitenkin, että El Ninon vaikutus Suomen säähän on huomattavasti pienempi, kuin Yhdysvaltain säähän.

Päivystävä meteorologi Niina Niinimäki kolme kuukautta myöhemmin: Pitkät sääennusteet Suomessa ovat mahdottomuus.
Amerikkalaisyhtiö ennusti Suomen kovan talven aivan oikein. Ilmatieteenlaitoksen mukaan osuman voi kuitenkin laittaa sattuman piikkiin. Pitkien sääennusteiden laatiminen on arpapeliä.

Pohjoiset olosuhteet ovat liian arvaamattomat pikien sääennusteiden tekemiseen.

- Valistunutta arvailua se on varsinkin täällä pohjoisilla leveysasteilla. Tropiikissa pitkät ennusteet pitävät paremmin paikkansa, sanoo Ilmatieteenlaitoksen meteorologi Niina Niinimäki.
---
Joskus osuu oikeaankin

Amerikkalainen sääennustusyhtiö WSI corp. povasi marraskuussa Pohjolaan pitkää ja kylmää talvea. Heidän mukaansa pakkaset paukkuvat harvinaisen kovina vielä helmikuussakin. Nyt on helppo sanoa amerikkalaisten olleen oikeassa.

- Joskus ennuste osuu nappiin, toisinaan ei. Paremmuusjärjestykseen ennustajia ei voi laittaa

Taalaksen HIGHNOON

Moni näillä sivuilla vieraileva on tietoinen siitä ikävästä jäätiköitä koskevasta pikkuvirheestä, joka oli päässyt lipsahtamaaan CCCP:n 4. viisivuotissuunnitelmaan IPCC:n 4. arviointiraporttiin ja jolla oli sitten saatu 10 miljoonaa taskurahaa Pachaurille kehitysapurahaa Intialle. Kehitysapurahat jaettiin viime toukokuussa Delhissä ja virheellinen väite oli päässyt lipsahtamaan avausluennon kalvolle numero viisi:


Jopa Tasavallan Ilmastototuuden laitoksen päävartija Petteri Taalas ehti viime viikolla hämmästelemään asiaa:
Myös Ilmatieteen laitoksen pääjohtaja Petteri Taalas odottaa selitystä Himalaja-tapauksesta.

"Himalajan jäätiköiden sulamisennuste oli selkeä virhe, sellaista ei saa enää tehdä. Pachaurilla on kyllä selityksen paikka", Taalas sanoo.
Todellakin hämmästyttävää että noin älytön virhe voi lipsahtaa raporttiin, eikä kukaan edes huomaa silloin kuin sen perusteella jaetaan rahaa! Nämä idiootit rahanjakotilaisuudessa löytyvät jäätikkövirhettä edeltävältä kalvolta numero neljä:
Key note speakers:
• Mr. Janez Potočnik (European Commissioner for Research)
• Dr. P. S. Goel, (Secretary, Ministry of Earth Sciences, India)
• Dr. R.K. Pachauri (Chair IPCC/DG TERI)
Prof. P. Taalas (Director DCR, WMO)
• Dr. T. Ramasami (Secretary, Ministry of Science and Technology, India)
• Dr. E. Lipiatou (HoU, Climate Change and Environmental Risks Unit, EC)
Petterillä ei luonnollisestikaan ollut mitään sen kanssa tekemistä, että häntä ennen tilaisuudessa puhunut Pachauri palkittiin Keisarinnan taholta ansiomerkein kaksi viikkoa sitten.

sunnuntaina, helmikuuta 21, 2010

Suomen Valkoisen Ruusun komentaja


Nyt on Pikkupojalla kyyneleet silmissä liikutuksesta. Tasavallan superedistyksellinen ylin Johto Keisarinnan johdatuksessa on ylittänyt jopa itsensä. Harvoin, jos koskaan, on palkitseminen osunut näin erinomaiseen aikaan näin erinomaiselle ihmiselle. Tähän ei ole paljoa lisättävää.
News, 2/10/2010


On behalf of the President of Finland Ms. Tarja Halonen, Prime Minister Vanhanen and Ambassador of Finland to India, Ms. Terhi Hakala presented Dr Rajendra K Pachauri, the Director-General of TERI and Chairman of the Intergovernmental Panel on Climate Change with The Commander of the Order of the White Rose of Finland. Dr Pachauri had been conferred with the award for his decade’s long, dedicated work in promoting international co-operation on climate change and sustainable development.
HT: hyk/Ilmastofoorumi

[Lisäys 23.2.: Pasi, Vasarahammer ja Verkkouutiset kommentoivat.]

perjantaina, helmikuuta 19, 2010

Mitä kuuluu miniorvokeille?

Virheän Langan päättömintoimittaja Elina Grundström kertoi 11.12.2009 kukkaharrastuksestaan.
Tätä kirjoittaessani Helsingissä ei ole tietoakaan valkoisesta joulusta. Lumen sijaan parvekettani koristavat yllättävän comebackin tehneet viimekesäiset miniorvokit. Ilmaston lämpeneminen on tosiasia, jota ilmastoskeptikot eivät valitettavasti pysty muuttamaan miksikään.
Pikkupoika on nyt kovin kovin huolestunut Elinan orvokeista. Olisi äärettömän julmaa palelluttaa tai tukehduttaa söötit ja viattomat miniorvokit parvekkeella. Kai siirsit ne sisälle, Elina?

sunnuntaina, helmikuuta 14, 2010

Maksamme velkaa: tasavallan siirtomaahistoria

Lähes kaikki ovat kuulleet orjalaivojen tervasta, mutta Totuuden legendaarisella Välihuomio-palstalla penaali Matti Huuskonen nostaa syyllisyytemme aivan uusiin sfääreihin oksennuksessaan Siirtomaavalta Suomi.
Lottovoittajan vastuun, rikkaan vastuun lisäksi Suomen velvollisuutta auttaa voi perustella myös maamme siirtomaahistorialla. Se alkoi viimeistään – saamelaisethan on alistettu jo ammoin – vuonna 1995, jolloin Suomi liittyi Euroopan unioniin. Unionin muita jäseniä ovat muun muassa Britannia, Ranska, Espanja, Portugali, Hollanti, Belgia, Saksa ja Italia. Ne valloittivat aikoinaan suuren osan muuta maailmaa, rosvosivat rikkauksia ja raaka-aineita, vetivät mielivaltaisia rajoja ja jättivät lopulta jälkeensä raunioituneita ja rampoja haiteja, somalioita, kongoja ja afganistaneita.

Suomen EU-jäsenyys ei tarkoita vain vapaata kauppaa, yhteistä rahaa ja alhaisia korkoja tai joutavia kurkku- ja kalakukkodirektiivejä, vaan myös osuutta yhteisestä historiasta. Suomi otti paitsi euron, myös kaiken sen mistä eurot on lyöty: inkojen ja atsteekkien kullan, Kongon timantit ja kuparin, orjien veren ja hien.

Suomalaista toimeentulotukea kirjeessä sukulaisille Somaliaan? Siinä euro palaa syntysijoilleen.
Pikkupojalle ei jää kuin yksi kysymys: voiko terve ihminen kirjoittaa tuollaista selvinpäin?

perjantaina, helmikuuta 12, 2010

Lasinsirpaleita

Totuuden yläkerroksissa kolisi.
Helsingin Sanomien kustantajaksi ja vastaavaksi päätoimittajaksi on nimitetty 1. huhtikuuta 2010 alkaen toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, 45.
V*tuttaako, Reetta? Eikai Lasitalossa vain ole lasikattoa?
Hän sanoo, ettei lehden vapaata tiedonvälitystä, yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta ja suvaitsevuutta korostavaa periaatelinjaa ole mitään syytä muuttaa.
Pelkoja tämän rahvaitten arbuusi-linjaksi kutsuman journalistisen otteen hiipumisesta on esitetty jopa Totuuden sisällä. Naiivitaistolainen Esa Mäkinen pukee totuuslaisten pelon sanoiksi heti journalistisesti Totuuden tasoisessa Pentikäisen nimityshaastattelussa.
Miltä tuntuu olla Radio Helsingin ja myös Paskalistan päätoimittaja?
Eikun siis tätä Pikkupoika tarkoitti:
Pitkästä aikaa liiketoiminta ja journalistinen johto tulee yhdelle henkilölle. Onko tämä uhka Helsingin Sanomien journalistiselle riippumattomuudelle?
Niinpä! Ettei vain nyt Paha uisi Mikaelin liiveissä suoraan Totuuden ytimeen.
Pentikäinen lupaa, että lehti kirjoittaa jatkossakin aiheista, joista ei ole kerrottu tai joista yhteiskunnassa pyritään vaikenemaan.
Huumorimies tämä Pentikäinen!
Helsingin Sanomien nykyinen vastaava päätoimittaja Janne Virkkunen, 61, siirtyy toimituksen projektitehtäviin huhtikuun alusta lukien ja jää sopimuksensa mukaisesti eläkkeelle vuoden lopussa.
Lauletaanpa lopuksi yhdessä:

lauantaina, helmikuuta 06, 2010

Yksinkertaista kun sen oikein oivaltaa

Tämän blogin ihan jo enimmäisissä kirjoituksissa ihasteltiin Totuuden Sole Lahtisen viiltävän terävää analyysia. Nyt, lähes viisi vuotta myöhemmin ei voi kuin todeta, että Solen tahti vain parenee vanhetessa. Jälleen kerran päivän lehdessä Sole antaa neroutensa loistaa.
Hajanainen teekutsuliike syntyi viime vuonna, kun Obaman hallitus alkoi paikata edeltäjänsä George W. Bushin virheitä pelastaakseen pankit romahdukselta.
Tuollaiseen tiivistykseen ei pystyne edes Totuuden johtava Amerikan penaali Pekka "Psycho" Mykkänen.