maanantaina, syyskuuta 29, 2008

Propagandaa Näköradiossa

Tämän illan Puolueen näköradion ohjelmistoon kello 20:n kohdalle on mitä ilmeisimmin livahtanut pahimman laatuista Ilmastototuuden vastaista propagandaa:
Kylmää vettä kasvihuoneeseen

TV1, maanantaina 29. syyskuuta 2008, kello 20:00

Toimittaja: Martti Backman

Voimakkaan ilmastonmuutosrummutuksen alta on ollut vaikea havaita, että maapallon ilmasto ei tosiasiassa ole lämmennyt 10 vuoteen. Silti ilmaston lämpenemisen aiheuttajana pidettyjen kasvihuonekaasujen päästöt ovat samaan aikaan kasvaneet jopa pelättyä enemmän. Miihin lämpö on kadonnut?

MOT selvitti arvoitusta haastattelemalla kahta amerikkalaista skeptistä ilmastotieteilijää, Alabaman yliopiston tutkijoita John Christyä ja Roy Spenceriä. Eturivin ilmastotutkijoihin kuuluvat Christy ja Spencer tutkivat ilmastonmuutosta satelliitteihin sijoitettujen mittausinstrumenttien avulla avaruudesta.

Tutkijat havaitsivat, että siellä missä ilmastomallien mukaan kasvihuonelämpenemisen pitäisi olla voimakkainta, 5-8 kilometrin korkeudessa, ei lämpenemistä löytynyt juuri nimeksikään. Syyksi lämpökatoon he löysivät "luonnon ilmastointilaitteeksi" nimeämänsä mekanismin: ilmakehän ylikuumentuessa avautuu yläilmakehän cirrus-pilvipeitteeseen aukko, josta liika lämpö pääsee avaruuteen.

Christy ja Spencer arvioivat ilmaston lämpenevän alle yhden celsiusasteen, vaikka ihmiskunta polttaisi loppuun maapallon kaikki öljy- ja hiilivarat.

Ohjelmassa haastatellaan myös Suomen ilmatieteen laitoksen johtajaa Mikko Alestaloa.

[Lisäys: Puolueen totuutta pilkkaava ohjelma YLE Areenalta 6.10. asti. Katsokaa kun vielä voitte.]

[Lisäys 4.10.: Itse al-Gore (Peace Prize be upon Him) on ryhtynyt vastatoimiin MOT:ta vastaan tuottamalla jatko-osan palkittuun dokumenttiinsa: ]

sunnuntaina, syyskuuta 21, 2008

Lähes taidetta

Totuuden Ilkka Ahtiainen näyttää mallia Juhanalle erityisesti oikeoppisessa otsikoinnissa kirjoittaessaan tästä tapauksesta (myös täällä ja täällä): Euroopan äärioikeistolaisten islaminvastainen kokous kuivui kokoon (vain paperitotuudessa, ilmaisversio). Pikkupojan saamien tietojen mukaan Ilkan esikuvana olivat Saksassa 1938 julkaistu "Äärikapitalistien riistotoiminta kuivui kokoon" ja Kiinassa 1989 käytetty "Vastavallankumouksellisten häiriköinti lässähti".

lauantaina, syyskuuta 20, 2008

Harhaanjohtava otsikko

Totuuden Juhana Rossin BDS äityi akuutiksi eilen illalla: Bushin hallinto ja asiantuntijat eri mieltä roskapankista. Katsotaanpa. Bushin hallinto
Presidentti George W. Bush tukee yksiselitteisesti suunnitella olevan roskapankin perustamista.
---
Useat vaikutusvaltaiset demokraatit viestittivät kannattavansa hanketta.
vs. asiantuntijat
Toisaalta iso osa kongressin konservatiivisia jäseniä tyrmäsi hankkeen heti.

Myös moni kylmään kapitalismiin sitoutunut asiantuntija kiiruhti arvostelemaan veronmaksajien rahojen sijoittamista rahoitusmarkkinoiden tukemiseen.

"Tämä on sosiaalidemokratiaa pahimmillaan", Yhdysvaltain keskuspankin historiaan perehtynyt professori Allan Meltzer sanoi uutistoimisto Bloombergin mukaan heti Paulsonin puheen jälkeen.

Kritiikissä on kysymys siitä, kuinka paljon julkinen valta voi sekaantua markkinatalouden toimintaan.

Joidenkin taloustieteilijöiden mielestä julkisen vallan asettuminen markkinoiden takuumieheksi kannustaa sijoittajat holtittomaan riskinottoon ja pohjustaa siten uusia rahoitusmarkkinoiden kriisejä.

Julkisen vallan toimet tulevat myös veronmaksajille kalliiksi.
Otsikko toki ehdittiin korjaamaan jo Paperitotuuteen: Presidentti Bush tukee jättimäistä roskapankkia.

Solelle luettavaa

Tunnetusti Puoluemyönteinen Human Rights Watch on julkaissut 230-sivuisen raportin A Decade Under Chávez: Political Intolerance and Lost Opportunities for Advancing Human Rights in Venezuela. Ehkä tätä ripeästi elpyvää maata tarkkailleet Totuuden Sole Lahtinen ja muu Puolueen älymystö löytäisivät jostain aikaa tavata opusta.
[via Cato@Liberty]

perjantaina, syyskuuta 19, 2008

Winstonin voittanut

Ennen Totuuden Reetta Räty kannatti, koska tunsi tarvitsevansa holhousta.
Kannatan suomalaisen korkeita veroja, koska en ole riittävän hyvä ihminen. En kuitenkaan antaisi omistani niille, jotka tarvitsevat, jos ei olisi pakko. Parempi, että valtio tekee sen väkisin joka kuukausi.
Mutta nyt Reetta on Puolueen palvelijana kehittynyt korkeimmalle, Rakkauden tasolle.
Mutta jepjep, eräät täällä myös rakastavat veroja, kun niillä ihmiset saavat kivoja asioita: koulu tuli käytyä, ja toinenkin, lapsilla on kiva päiväkoti puoli-ilmaiseksi, ja vaikka pyörätie loppuukin oudosti Kaisaniemen ravintolan kohdalla, niin on se silti siihen asti tosi kiva pyörätie.
Ja tämä kaikki ennen kuin Reetta täytti edes 35!
Forty years it had taken him to learn what kind of smile was hidden beneath the dark moustache. O cruel, needless misunderstanding! O stubborn, self-willed exile from the loving breast! Two gin-scented tears trickled down the sides of his nose. But it was all right, everything was all right, the struggle was finished. He had won the victory over himself. He loved Big Brother.

THE END

torstaina, syyskuuta 18, 2008

Jo läikkyi aamukahvi

Totuuden Kirsikka Moringin (ent. Siikala, s. Rytkönen) aamukahvi ei läiky totaalisesti ulalla Kanavalla-palstalla:
Kapitalismin aika on ohi! lukee ruudussa kissankokoisin kirjaimin. Katson Ranskan uutiskanavan lähetystä, jonne on pikaisesti kutsuttu taloustutkijoiden kerma pohtimaan Yhdysvaltain rahoituskriisiä.
Ongelma Kirsikalla oli siis se, ettei vastaavaa löytynyt edes Puolueen näköradion aamu-tv:stä, vaikka Kirsikka oli tästä Suuresta Romahduksesta haaveillut jo silloin aikanaan Kuuban sokeripelloilla.
Sellaista oli kulttuuriosaston toimittaminen sitten, kun alettiin tinkiä toimittajien akateemisesta koulutuksesta ja ottaa tilalle kaiken maailman melskaajia, joiden silmistä näkyi vain itään. Vaikka taisihan se Kirsikka tosin kerran olla hakkaamassa sokeriruokoa Kuubassa. Mutta aatemaailmahan oli sama.

tiistaina, syyskuuta 16, 2008

Pravdatuotteiden loppusijoituspaikka

Tunnettu oikeinajattelija Hannu Taanila oli ystävällisesti parisen viikkoa sitten vaivautunut antamaan haastattelun Puolueen vanhakantaisten Tiedonantaja-lehdelle. Haastattelu alkaa täsmällisesti.
? TA: Mikä olisi mielestäsi tällä hetkellä sellainen suomalaisen yhteiskunnan ilmiö, jota olisi syytä pöyhiä syvemmältä mutta mikään taho ei siihen syystä tai toisesta ole tarttunut?

HT: Kapitalismi.
Mutta sitten ajaudutaan kummalliselle tielle. Hannu nimittäin kehtaa jopa hyökätä Puolueen mediaa, erityisesti Totuutta vastaan.
? TA: Tiedonantajassakin kirjoitetaan silloin tällöin ”valtamediasta” ja sen näkökulmista. Miten sinä ymmärrät käsitteen ”valtamedia”? Onko se vallanpitäjien äänikanava, valtaa käyttämään pyrkivä media vai jotakin muuta?

HT: "Valtamedia" on yhteiskunnan kulloinenkin Pravda. Valtamediaa ovat nyt ennen muuta Helsingin Pravda (Helsingin Sanomat), Tampereen, Turun, Oulun, Porin ja niin edelleen aluepravdat sekä tietysti kaikki tv- ja radiokanavat, jotka myös ne ovat kapitalismin pravdoja.
Myös blogeista Taanilalla on sanansa sanottavana.
? TA: Elämme kansalaisjournalismin kulta-aikaa. Tietoverkkojen keskustelupalstat ja blogit pursuavat tekstejä, joita tuottavat ja lukevat ”matti- ja maijameikäläiset”. Mitä itse ajattelet ilmiöstä? Lisäävätkö tietoverkkojen laajentuminen ja käytön arkipäiväistyminen demokratiaa?

HT: Olen paitsi vanha myös vanhanaikainen. Niinpä mielestäni tietoverkot ja muut blogit eivät pysty kumoamaan pravdoja. Kun niitä selaa, käy ilmi, että niissä enimmän vain uusinnetaan ja loppumärehditään sitä tajuntasontaa, jota pravdat tuottavat. Ne ovat pravdatuotteitten loppusijoituspaikkoja. ....
Pikkupoika pyytää nöyrimmin anteeksi, jos tässäkin blogissa on uusinnettu ja loppumärehditty pravdojen tajuntasontaa.

maanantaina, syyskuuta 15, 2008

Veitsenterävä huomiokyky

Totuuden suuret älyköt osaavat löytää asioihin aivan yllättäviä näkökulmia. Esimerkiksi penaali Anssi Miettinen järkyttää tänään lukijoitaan havainnolla, joka ei varmasti ole tullut edes mieleen kenellekään Totuuden penaalikunnan ulkopuolella.
Lokikirjoista on paljastunut, että aiemminkin on koettu poikkeuksellisia sääilmiöitä, jotka nykyisin usein liitetään ilmaston lämpenemiseen.
---
Dennis Wheeler on kuitenkin huomauttanut lokikirjojen osoittavan, että ilmastotiede on monimutkaista, ja että on väärin selittää kaikkia ilmaston uusia ilmiöitä hiilidioksidipäästöjen aiheuttamalla lämpenemisellä.
Ei voi olla totta! Jos tuon sulatteleminen vei aikansa, niin mitäs sanotte seuraavasta. Pekka "Psycho" Mykkänen on havainnut The New York Timesissa puolueellisuutta:
McCainilla ja hänen varapresidenttiehdokkaallaan Sarah Palinilla ei kuitenkaan ole ollut ilon aiheita viime aikoina NYT:n sivuilla. Nykyisellään lehden kolumnistit ja pääkirjoitustoimitus näyttävät suhtautuvan kaksikkoon suorastaan vihamielisesti.
Mitäh?! NYT ja sen kolumnistit muka republikaanivastaisia? Varmuudeksi Psycho linkittää ja listaa NYT:n viimeaikaiset kolumnit, jotta jokainen voi itse tarkistaa asian. Lukija Jesper puolestaan kyselee Psychon jutun tulipunaisen langan perään:
Mutta mikä oli pointtisi? Sekö, kuinka paljon Hesari muistuttaa New York Timesia?
Jesper, kaikelle on selityksensä.

P.S. Totuuden innostamana Pikkupoika harrastaa vähän asiajournalismia:
[Lisäys 16.9.: Täältä Psycholle ja Anu Silfverbergille uskottavia McCain-kuvia.]

perjantaina, syyskuuta 12, 2008

Sodanlietsoja

Totuus raportoi
Palin sanoi ABC-televisiokanavan julkaisemien haastatteluotteiden mukaan, että jos Georgia olisi Naton jäsen, niin Yhdysvalloilla olisi velvollisuus pyydettäessä puolustaa sitä.
ja Psycho peesaa vielä blogissaan: Sarah Palin: Georgiaa ja Ukrainaa puolustettaisiin Nato-jäseninä.
Yhdysvaltain republikaanien varapresidenttiehdokas, Alaskan kuvernööri Sarah Palin on sitä mieltä, että Georgia ja Ukraina kuuluvat Natoon ja niitä olisi Naton jäseninä puolustettava vaikka sotien Venäjän toimia vastaan.
Käsittämätön kannanotto!
Article 4

The Parties will consult together whenever, in the opinion of any of them, the territorial integrity, political independence or security of any of the Parties is threatened.

Article 5

The Parties agree that an armed attack against one or more of them in Europe or North America shall be considered an attack against them all and consequently they agree that, if such an armed attack occurs, each of them, in exercise of the right of individual or collective self-defence recognised by Article 51 of the Charter of the United Nations, will assist the Party or Parties so attacked by taking forthwith, individually and in concert with the other Parties, such action as it deems necessary, including the use of armed force, to restore and maintain the security of the North Atlantic area.

Any such armed attack and all measures taken as a result thereof shall immediately be reported to the Security Council. Such measures shall be terminated when the Security Council has taken the measures necessary to restore and maintain international peace and security .

keskiviikkona, syyskuuta 10, 2008

Back to 1950's - Rauhanlaki NYT!

Puolueen näköradio uutisoi:
Kaksi kansanedustajaa on jättänyt eduskunnalle esitykset ilmastolaiksi. Kansanedustajien Tanja Karpela (kesk) ja Annika Lapintie (vas) aloitteet ovat sisältönsä puolesta pitkälti samanlaiset.
Molemmissa aloitteissa todetaan, että ilmastonmuutoksen pysäyttäminen on ensiarvoisen tärkeä tavoite. Molemmissa esitetään vähintään EU:n omia tavoitteita vastaavaa päästöjen vähentämistä.

Karpelan ja Lapintien mukaan ilmastopäästöt on saatava laskusuuntaan 10 - 15 vuoden sisällä. Molemmat haluavat lisäksi viiden prosentin vuotuisia päästövähennyksiä, Karpela jo vuodesta 2010 alkaen.

Molemmat kansanedustajat asettavat ilmastolain tavoitteeksi, että Suomen kasvihuonekaasupäästöt laskisivat vuoteen 2020 mennessä 38 prosenttia. Tämän jälkeen vähennysten olisi jatkuttava siten, että vuosisadan puolivälissä vähennykset olisivat Lapintien aloitteen mukaan vähintään 60 - 80 prosenttia ja Karpelan aloitteessa 87 prosenttia vuoden 1990 päästötasosta.
---
Karpela ei ota kantaa päästövähennysten tekniseen toteuttamiseen.
Tässäpä lähtötaso: 0,13*70=9,1. Sekä energiasektori eriteltynä: Sekä pelkät CO2-päästöt vähän pidemmällä aikavälillä: Upeaa, Karpela ajatteli 40 vuodessa kääntää viisarit 100 vuotta taaksepäin! Ei muuta kuin hevosta ostamaan ja puutöihin. Onneksi maailma pelastuu!

[Lisäys: Maailman pelastaminen katastrofaaliselta lämpenemiseltä oli taas kylmää puuhaa. Ilmastolinisti Yrjö Hakanen kertoo:
Kaksi tuntia tuli katseltua taivasta ja eduskuntatalon pylväitä sateen vihmoessa. Vähän viluhan siinä tuli, mutta onneksi Maan ystävät tarjosivat välillä kupillisen lämmintä mehua.Saa nähdä, miltä ristiselässä tuntuu aamulla?
Tästä suorituksesta palkkiona Ilmastolakialoite saatiin jätettyä eduskuntaan. Tulevia sukupolvia varten Pikkupoika listaa tähän säilöön varmuudeksi tämän Edistyksellisen asian eteen toimineet edustajat:
Kansanedustaja Tanja Karpela allekirjoitti ensimmäisenä tänään eduskunnalle jätettävän ilmastolakialoitteen. Ihmisbanderollitempauksessa ilmastonmuutoksen torjumista vaativat muun muassa kansanedustajat Outi Alanko-Kahiluoto, Janina Andersson, Paavo Arhimäki, Sirpa Asko-Seljavaara, Pekka Haavisto, Ilkka Kantola, Johanna Karimäki, Tanja Karpela, Jyrki Kasvi, Miapetra Kumpula-Natri, Sanna Lauslahti, Päivi Räsänen, Kimmo Sasi, Satu Taiveaho, Pentti Tiusanen, Oras Tynkkynen ja Antti Vuolanne sekä näyttelijät Eija Ahvo ja Juha Kukkonen.]

tiistaina, syyskuuta 09, 2008

Murhaaja

Kuten tiedämme kaikki autoilijat ovat (vähintään ympäristö-) rikollisia. Jos autoilija syyllistyy vielä johonkin muuhun vahinkoa aiheuttavaan, on häntä kohdeltava taparikollisena. Esimerkkiä näytti eilen Totuuden Merituuli Ahola, jonka otsikko paljastaa hienosti kriminaalin: Naisen yli ajanut pakeni onnettomuuspaikalta Vallilassa. Otsikko saa hienosti tukea tapahtuman selvityksestä:
Mäkelänkatua ylittämässä ollut keski-ikäinen helsinkiläisnainen kuoli maanantaina jäätyään rekan alle Helsingin Vallilassa.

Nainen tuli Ensi-Kodin tieltä päin ja oli ylittämässä Mäkelänkatua suojatietä pitkin hieman ennen kello 16:ta. Hän jäi suojatiellä Helsingin keskustan suuntaan ajaneen rekan alle, raahautui auton alla korttelin matkan Sturenkadun risteykseen ja kuoli tapahtumapaikalla.

Rekka oli todennäköisesti pysähtynyt ennen suojatietä oleviin liikennevaloihin. Myöhään maanantai-iltana poliisi ei vielä tiennyt ajoiko rekka päin punaisia vai kävelikö nainen päin punaisia.

Poliisi pitää mahdollisena, ettei perävaunullisen rekan kuljettaja huomannut naista lainkaan.
Mitäs meni ajamaan autoa! Tänään nimimerkki "Helsingin Sanomat" kertoo tästä rikollisesta tapahtumasta lisää merkityksettömiä detaljeja:
Turmassa kuollut 48-vuotias nainen aiheuttikin itse kuolemansa.
---
Komisario Vesa Lilja kertoi Ilta-Sanomille, että useat silminnäkijät kertoivat naisen kävelleen päin punaista valoa, jonka jälkeen hän yritti kiivetä rekan ja sen perävaunun aisan yli.

"Hän putosi maahan ja jäi perävanun pyörien alla, kun rekka lähti liikkeelle Helsingin keskustaan päin", kertoi Lilja Ilta-Sanomille.

perjantaina, syyskuuta 05, 2008

Kuka ehtii ensin?

Totuus onnistuu heti tuoreeltaan raportoimaan ilouutiset korkeamoraaliselta dokumentaristilta: Michael Mooren elokuva ilmaiseksi jakoon internetissä. Tämä lienee vaarallinen ennakkotapaus Psycholle, sillä nyt Pekan etulyöntiasema elokuvan ylistykseen (Talous-osastolla, luonnollisesti) on mennyt. Kuka ehtii ensin? Römpötin? Raivio? Vaiko Psycho sittenkin? Varmaa on vain, että 23. päivän tiedostonlatauskilpailu tulee olemaan verinen!

torstaina, syyskuuta 04, 2008

Pekka, pimeintä B-rappua

Jotkut lukijat ovat epäilleet, että Turussa olisi Pirkka Kivenheimo-nimeä kantava penaali, josta olisi pekka mykkäseksi Psychon paikalle Totuuteen. Mahdollisesti näistä puheista loukkaantuneena Viitasaaren lahja Aatteelle näyttää epäilijöille, ettei Turun miehen rahkeet riitä sittenkään: Sarah, parasta A-ryhmää.
Maalaisjärkikin sanoo, että ei voi käydä niin, että George W. Bushin puolue voittaisi taas Valkoisen talon itselleen. Ei Irakin sodan ollessa käynnissä ja Osama bin Ladenin ollessa vapaalla jalalla.

Ei varsinkaan, kun talous on ahdingossa ja koko järjestelmä odottaa täysremonttia maantiesilloista terveydenhuoltoon ja äänestyslaitteista laillisuusperiaatteeseen
Kolmeen virkkeeseen tuskin on mahdollista edes teoriassa tiivistää enempää Puolueen Amerikka-asiaa?

maanantaina, syyskuuta 01, 2008

Haasteellinen kesä

Kuten muistamme Römpän ukko Ilmatieteen laitos kertoi meille 22.5.:
Kesäkuusta elokuuhun ulottuvan jakson keskilämpötilan ennustetaan olevan suurimmassa osassa maata 0,5-1,0 astetta tavanomaista korkeampi. Sade-ennuste ei sen sijaan anna mitään mainittavaa poikkeamaa tavanomaisesta.
---
Ilmatieteen laitos seuraa sekä kuukausiennusteita että kolmen kuukauden vuodenaikaisennusteita ja tutkii niiden laatua ja käytettävyyttä Suomessa. Ennusteet paranevat jatkuvasti sääennustusmallien ja tietokoneiden laskentakapasiteettien kasvun myötä.
Tämän Totuus luonnollisesti uutisoi välittömästi. Nyt on raportin aika ja Ilmatieteen laitos kertoo:
Kesä oli pitkäaikaisiin keskiarvoihin verrattuna tavallista viileämpi. Suuressa osassa maata kesän keskilämpötila oli runsaan asteen tavanomaista alempi.
Moni ei varmaankaan tule ajatelleeksi, että kun noista tilastoista poistetaan ilmastototuuden mukainen reilun asteen ilmastonmuutoslisä, niin päättynyt kesä oli oikeastaan lähes ennätyskylmä! Raportti jatkuu:
Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan kesän sateisuudessa oli maan eri osien välillä suuria eroja. Kesän aikana satoi suurimmassa osassa maata tavanomaista enemmän.
---
Kulunut kesä oli tavallista haasteellisempi tietokoneilla ajettaville sääennustusmalleille, joihin sääennusteet nykyisin pääosin perustuvat.
---
Pitkät aikasarjat osoittavat, että sääennusteet parantuvat ja tarkentuvat jatkuvasti. Nykyisin esimerkiksi kahden vuorokauden lämpötilaennusteiden ennustevirhe on keskimäärin samalla tasolla kuin puolen vuorokauden mittaisten ennusteiden 1980-luvulla. Ilmatieteen laitos seuraa ennusteiden laatua jatkuvasti osana ennustusmenetelmien tieteellistä kehitystyötä.
Selkeimmin edistyksen näkee Totuus, jonka raportti kesän säästä keskittyy vain oleellisiin asioihin: Elokuun sateet nostivat järvien pintaa.