sunnuntaina, elokuuta 31, 2008

Hämärän rajamailla

Eläkkeellä oleva rehtori Tuula Vilkeniemi vaati tänään Totuudessa Puolueen ilmastototuuden haltioilta voimakkaampaa näkyvyyttä. Puolen sivun kirjoituksessa Tuula väittää ettei Media ja Asiantuntijat (TM) valista kansalaisia tarpeeksi. Vahvistamattomien tietojen mukaan Tuula ei tilaa Totuutta eikä omista televisiota.

Joka tapauksessa Pikkupojalla on iloista kerrottavaa Tuulalle. Puolueen näköradio suuntaa ilmastovalistusta nykyään jo ala-asteikäisille ja huhujen mukaan aivan lähitulevaisuudessa ovat vuorossa imetysikäiset! Erinomaisena esimerkkinä aamun Galaxin "Hämärä luonto"-ohjelma,
Paroni von Viisas ja isäntäänsä viisaampi Bono-apina seikkailevat Hämärä luonto -ohjelmassa. Sarjan vakiohahmoja ovat lisäksi reilunkaupan banaanit, aikamiespojat ja punkkariporkkanat.
oli lähes kokonaan omistettu aiheelle.
Sketsisarja. Bono selittää kasvihuoneilmiön. Martti ja Pertti vakoilevat luontotutkijaa. Villibanaanit pääsevät banaanireservaattiin. Rooleissa Jukka Toivonen ja Pekka Heiman.
Ohjelma katsottavissa Areenalta syyskuun loppuun asti täältä.
Mutta nykyään on kyse jostain muusta. Ihmisen luoma teknologia ja maapallon voimavarojen ylikulutus on aiheuttanut uudenlaisen ilmastonmuutoksen.
Ja Äiti Gaian lapset kiittää.

maanantaina, elokuuta 25, 2008

Viihdettä koko syksyksi!

Pekka "Psycho" Mykkänen on avannut blogin: USA:n vaalit 2008. Tämä blogi tullee asemoimaan itsensä historiaan kaikkien kiihkottomien, objektiivisten ja tasapuolisten politiikkablogien esikuvaksi. Esimakua saamme heti ensimmäisestä artikkelista, josta mm. opimme että Suuren Saatanan presidentti päättää Tasavallan kesän pituudesta. Henkilögalleriasta löytyy mahtavan taistelun käynyt henkilöhistorialtaankin poikkeuksellinen kandidaatti sekä tavanomainen VHM, josta tulisi kaikkien aikojen vanhin presidentti. Ja jossa tietenkin amerikkalaissotilaat murhaavat vankeja kidutussessioissa ja kaksoistornit noin vain romahtelevat:
Bushin vuosilta muistiimme jää kuvia Abu Ghraibin vankilasta, jossa amerikkalaissotilaat nöyryyttivät seksuaalisesti ja surmasivat irakilaisia vankeja kidutussessioissaan. Niitä edelsivät yhtä hirvittävinä muistiin painuvat kuvat World Trade Centerin kaksoistornien romahtamisesta.
[HT: Vasarahammer]

[Lisäys 26.8.: Totuuden pääkirjoitus täydentää erinomaisesti Psychoa kertoen syyn miksi jotkut eivät äänestä Messiasta:
Obaman suosion hyytymisen tekee poikkeukselliseksi se, että presidentti George W. Bush on vetänyt republikaanien suosion pohjalukemiin ja talouden ongelmat koettelevat äänestäjiä. Tässä tilanteessa demokraattiehdokkaan pitäisi yltää murskavoittoon.

Jos kyse onkin siitä, ettei osa Yhdysvaltain valkoisesta väestöstä halua äänestää mustaa presidenttiehdokasta, varapresidentin valinnalla on vähemmän vaikutusta Obaman suosioon.]

torstaina, elokuuta 21, 2008

Dayron, lehmä, aasi ja silta

Totuuden väliaikainen urheilupenaali Reetta Meriläinen nosti tänään olympiahengessä ja yli 35 vuoden kokemuksen suomalla varmuudella urheilujournalismin aivan uusiin sfääreihin:
Guantánamo? Ensimmäisenä tulevat mieleen USA:n vankileiri, oranssihaalarit ja mielivalta.

Voiko Guantánamosta tulla mitään hyvää? Voi, sieltä tulee pika-aituri Dayron Robles, 21.

Niin, ja tuleehan sieltä Guantanamera, pikkutuntien kuubalaislaulu numero yksi. Sitä lauletaan ehdottomasti enemmän tunteella kuin taidolla, eikä sanoja muisteta.

Laulu alkaa: "Yo soy un hombre sincero. . ." eli "olen teeskentelemätön mies". Laulua voisi laulaa Dayron Robleskin eikä edes liioittelisi.

keskiviikkona, elokuuta 20, 2008

40 vuotta normalisoinnista

Tasan 40 vuotta sitten maailman progressiiviset voimat aloittivat Tšekkoslovakian normalisoinnin, jonka ensi merkkeinä ilmaantuneet Rauhan Lähettiläät Tšekkoslovakian kansa otti ilolla vastaan 21. päivän aamuna. Tämä kriisikehityksen Puolueessa keskeyttänyt imperialisminvastaisen taistelun voittoisa merkkipylväs mahdollisti Puolueen edistyksellisimpien voimien profiilin kohotuksen Tasavallassakin. Niinpä nyt juhlapäivänä Pikkupoika jää jännityksellä odottamaan huomisen Totuuden seikkaperäistä selvitystä tapahtumista niin Tšekkoslovakiassa kuin Tasavallassakin. Erityisesti Hannu Marttilan tai Veli-Pekka Leppäsen tiukka analyysi Prahan imperialismin vastaisesta torjuntavoitosta olisi Valaisevaa luettavaa.

[Lisäys 21.8.: Totuuden muistelut jäivät valitettavan vaatimattomiksi; Pikkupoika jäi erityisesti kaipaamaan jo aikanaan aktiivisesti Rauhan Panssareita puolustaneiden esiintuloa.
Pääkirjoitussivulla haikaillaan menetetyn Unelman perään ja kultturisivuille Kari Jyrkinen
Tärkein viesti kuuluu: Freet-luettelon lupauksen mukaisesti synnytän tilaajalle täsmätekstiä itäisen Keski-Euroopan (melkein) kaikista mahdollisista aiheista.

Suomesta lähdin 1973; idän "reaalitodellisuudesta" on siis kertynyt kokemusta.

Lienen tällä hetkellä ainoa Tshekissä asuva suomalainen journalisti, joka on akkreditoitu paikallisessa UM:ssa.
on tuottanut lupaustensa mukaisesti tilaajan näköistä tekstiä.
Vuoden 1989 jälkeen valtaan nousseita uusliberalisteja ei "ihmiskasvoisen sosialismin" muistelu kiinnostanut. Oikeistolle kaikki kommunismi oli rikollista, Prahan kevät mukaan lukien. [Reijo] Nikkilän dokumenttiakin oli aiemmin turhaan tarjottu Tšekkiin.
Shokkidoktriini! Mitään yllätävää ei toki ole, että noita rikollisia ei kiinnosta (nyt jo rehabilitoitujen) haaveiden muistelu tai Puolueen näköradion myöhemmän Moskovan kirjeenvaihtajan dokumentti. Varsinkin kun Reijolla olisi varmasti maailman Edistyksellisten hyväksymä näkökulma.
Olin tuolloin 28-vuotias aktiivinen vasemmistolainen. Suomen kommunistiseen puolueeseen olin liittynyt jo 19-vuotiaana, mutta olin varsin tyytymätön sen mielestäni lepsuun toimintaan kansainvälisissä asioissa.
Vähäisen tarjonnan helmi löytyy kuitenkin samalta Totuuden kulttuurisivulta. Veli-Pekka Leppänen ei taaskaan petä!
Sopiiko Venäjän hyökkäys Georgiaan 2008 rinnastaa Prahan panssareihin 1968? Sikäli sopii, että aggressiota pitää nimittää aggressioksi, loukkaukseksi suvereenia valtiota ja kansainvälistä oikeutta kohtaan. Molemmat invaasiot tietysti kolauttivat pahasti suurvallan arvostusta.

Muut analogiat jäävät vajavaisiksi. Tšekkoslovakia 1968 kuului ennen muuta kommunismin leirin jäsentenvälisiin kriiseihin, nyky-Georgia on paljas maailmanpoliittinen valtakonflikti.
Niinpä! Tšekkoslovakian kansan viisas ja vapaaehtoinen siirtyminen Puolueen leiriin tekee vuoden 1968 tapahtumista vähän niinkuin oikeutetun perheen sisäisen kurinpalautuksen.
Ero näkyy sotilas- ja valtioajattelun muutoksessa. Georgian juttu viittaa siihen, että Venäjän federaatio on eräässä mielessä taantumassa prekommunistisen aikakauden aatteisiin ja ihanteisiin. Tsaarien meriitteinä laskettiin, kuinka paljon kunkin hallituskaudella oli saatu uutta maa- ja merialaa valloitetuksi. Minne keisarin sotalippu oli kerran pystytetty, sieltä älköön vetäydyttäkö.
Juuri näin! Venäjällä ollaan taannuttu 100 vuoden takaisiin aatteisiin ja ihanteisiin. Toisin oli Rauhaarakastavana aikakautena, kun se ei koskaan hyökännyt minnekään eikä sillä ollut mitään imperialistisia tavoitteita. Kaikilta antifasistisen taistelun tuoksinnassa vahingossa saaduilta maa- ja merialueiltakin vetäydyttiin välittömästi. Oi niitä edistyksen aikoja!]

Raiskaa naiset ja syö pikkulapset aamiaiseksi

Heini Utunen (KePu/KePa) lyö faktat pöytään.
Ilmastonmuutoksen ollessa 2000-luvun vakavin kriisi, on nähtävissä, että sen vaikutukset maailman köyhimpiin naisiin ovat kaikkein raskaimmat.

Luonnonkatastrofit lisääntyvät ja pahenevat. YK kirjasi vuonna 1999 noin 700 tuhoa, joilla oli laajat sosiaaliset ja taloudelliset vaikutukset ja joissa noin 100 000 ihmistä kuoli. Kuluvana vuonna ainoastaan Myanmarin sykloneissa ja Kiinan maanjäristyksessä on kuollut jo yli 150 000 ihmistä. Enemmistö niiden uhreista on naisia. Äitien kuollessa lasten, ja erityisesti tyttöjen, asema heikentyy muiden sosiaalisten ongelmien vuoksi. Ilmastonmuutos ei ole sukupuolineutraali.
---
Kansainvälisen energiatoimiston pääekonomisti Faith Birol on arvioinut, että mikäli toimiin ei ryhdytä, aiheuttaa ilmastonmuutos energiakriisin. Kansantaloudelliset kulut tulevat paljon halvemmiksi nyt kuin vuosien päästä. Suoria kuluja lisääntyneistä myrskyistä, maanjäristyksistä ja tulvista on miljardien eurojen edestä.
Puhumattakaan itsemurhien ja satojen muiden seurauksien aiheuttamista kustannuksista.
[via Ilmastofoorumi]

sunnuntaina, elokuuta 17, 2008

Skandaali maakuntalehdessä

Mikko Sandt on bongannut harvinaisuuden: Satakunnan Kansan pääkirjoitustoimittaja Tapio Vallin kirjoittaa törkeyksiä Puolueen ilmastototuudesta: Vihreä jääkausi uhkaa.
Ilmastotarinoilla meitä ollaan ajamassa takaisin kohti kivikautta, tai ainakin oloihin, joissa elettiin vuosikymmenet sitten.

Maailmanpelastajien unelmana on omavaraiskolhoosi, jossa yksinkertaista ruokaa on vähän, ja auto ja puhelin ovat harvinaisuuksia. Sähköä saadaan yhteen 60 watin hehkulamppuun, jääkaappia tai pakastinta ei ole, ja asuntoa lämmitetään puilla. Mallin voi jo nyt käydä katsomassa Petroskoissa.

Hyvinvointimme päälle lankeaa vihreä uhka. Seuraavaksi napajäätiköt pelastetaan kieltämällä jalopuiset puutarhakalusteet, aurinkovarjo ja hiiligrilli.
Tämä osoittaa selkeästi, että Tasavallassa riittää vallan mainiosti vain yksi päivälehti: tinkimättömästi Puolueen oikeaoppista sanomaa välittävä Totuus. Penaalikuntaa kun ei valitettavasti ihan vielä riitä joka puolelle periferiaa takaamaan kaikkien kansalaisten tasapuolinen tiedonsaanti, eikä ihan lähiaikoina perustettava ilmastomiliisi ehdi ainakaan alkuun valvomaan kaikkia takahikiän aviiseja.

Onneksi kuitenkin Vallinin tapaiset rikolliset osuvat nopeasti Valaistuneiden kansalaisten tutkaan. Erinomaista esimerkkiä Tapion kolumnin kommenteissa näyttää nimimerkki Tidal.
Ensimmäistä kertaa olen syvästi loukkaantunut ja erittäin vihainen maakuntani päälehden artikkelille.
---
En voi uskoa, että korrektina ja oikeudenmukaisena pitämässäni maakuntalehdessä voidaan julkaista näin vastuutonta ja itsekästä artikkelia. Oli se sitten kuinka "Alakerrassa" tahansa. On naurettavaa, että nykyajan valveutunut journalisti voi naiveilla esimerkeillä kyseenalaistaa yleisesti ja tieteellisesti hyväksytyt tosiasiat.
---
Luulin, että maassamme ei enää kyseenalaistettaisi ilmastonmuutosta. Luulin, että olisimme jo menossa kohti vastuullisempaa elämistä ja kuluttamista. Olen ilmeisesti ollut turhan optimistinen. Toimittajan kirjoittama ja lehden julkaisema asenne kertoo karua kieltään: itsekkyys on edelleen sitkeässä ja ei haluta tehdä pienintäkään uhrausta omassa yltäkylläisyydentäyteisessä elämässä, vaikka se tarkoittaisi epävarmempaa tulevaisuutta. Viittaukset neuvostoliittolaiseen elämäntyyliin ja ilmastonmuutoskampanjan rinnastaminen kristinuskoon ja sosialismiin ovat niin yliampuvia, että sanat eivät riitä kuvaamaan tuntemuksiani. Näinkö tosiaan ajattelee nykyajan sivistynyt ihminen?
Tidalia komppaa anonyymi Valaistunut:
Olen täysin samaa mieltä. On täysin käsittämätöntä, että maakunnan päälehden päätoimittaja voi kirjoittaa jotakin tällaista.
---
Kehoitankin Satakunnan Kansan lukijoita seuraamaan myös muita tiedotusvälineitä. Itse sekä Hesarin että SK:n tilaajana huomaan monesti joistakin asioista kirjoitettavan näissä lehdissä jopa täysin päinvastaisesti. Tämä ilmastonmuutoskirjoitus on yksi hyvä esimerkki tästä. Olisi mahdoton ajatus, että vastaava kirjoitus julkaistaisiin Hesarissa.
Kuinka totta! Vaikkei Pikkupoika aivan ilmastotieteilijöiden sää- ja ilmastomallien ennustustarkkuuteen pystykään, niin valistuneena arviona esitettäköön että Vallinin ura lienee juuri törmännyt kasvihuoneen lasikattoon.

Psycholta lipsahtaa

Jälleen hyperaktiiviseksi palannut Obaman kampanjatoimiston Totuuden Pekka "Psycho" Mykkänen tekee tänään jymypaljastuksen:
Yhdysvalloissa on alettu herätä hämmästyttävältä vaikuttavaan tosiasiaan, jota ei kiistä enää juuri kukaan: Irak on rauhoittunut merkittävästi.
Mitä mitä mitä?!? Ei tästä mitään juttua Totuudessa ole ollut!

tiistaina, elokuuta 12, 2008

Uuden uljaan uskonnon Lasarus

Tarina al-Goren (Peace Prize be upon Him) ylpeänä esittelemän Puolueen Ilmastototuuden tunnetuimman reliikin henkiinherätyksestä: Caspar and the Jesus paper.
There has been the most extraordinary series of postings at Climate Audit over the last week. As is usual at CA, there is a heavy mathematics burden for the casual reader, which, with a bit of research I think I can now just about follow. The story is a remarkable indictment of the corruption and cyncism that is rife among climate scientists, and I'm going to try to tell it in layman's language so that the average blog reader can understand it.
[via ClimateAudit]

maanantaina, elokuuta 11, 2008

Maailma pelastuu

Totuus kantaa hienosti vastuuta ilmastotalkoissa! Sen sijaan, että Totuuden puhdasoppisuutta valvova pääpenaali Reetta Meriläinen lähtisi -- omalla ajallaan ja kustannuksellaan -- seuraamaan Pekingin olympiakisoja, hänet lähetettiin kisoista paikan päältä raportoivaksi riviurheilupenaaliksi. Näin säästyy yhden urheilutoimittajan saastuttavat lentomatkat Kiinan pääkaupunkiin. Hienosti mietitty!

[Lisäys 12.8.: Totuuden pääkirjoitussivulla osattiin eilen pelastaa maailmaa ilman Reettaakin (vai joko toinen Reetta saa kirjoittaa pääkirjoituksia?): Muovikassit syystä silmätikkuna.]

tiistaina, elokuuta 05, 2008

Planeetan tuholaiset

Totuuden Kimmo Oksasen piti matkustaa Romaniaan asti löytääkseen arjen turvallisuuden uhan (TM) numero yksi. Tämä kansainvälisen riistokapitalismin käsikassara löytyi yllättävän läheltä -- Nurmijärveltä. Reilu viikko sitten Kimmo osoitti nämä rikolliset esittämällä nerokkaan kysymyksen ja heti perään vastaamalla omaan kysymykseensä [nurmijärveläiset lienevät liian tyhmiä vastatakseen Kimmon syvällisiin pohdintoihin].
Sillä vastatkaa nyt rehellisesti nurmijärveläiset: Onko järkeä sahata kahden paikkakunnan väliä töihin ja kotiin päivittäin kahden tunnin ajan koko elämänsä?

Viiden pisteen vinkki: Ei ole.
Näinhän sen menee: on parempi asua leppoisasti sossun rahoilla kollektiivissa Kalliossa kuin kapitalistien renkenä omakotitalossa Nurmijärvellä.

Niille, jotka uskaltavat väittää että asuminen olisi jotenkin ns. yksityisasia tai makukysymys, Kimmo tykittää tänään luun kurkkuun paljastamalla tämän yhteiskunnan pohjasakan aiheuttaman tuhon kaikessa karmeudessaan.
Kodin aseman ylikorostumisesta voitot käärivät maanomistajat, grynderit, rakennusliikkeet, rakennustarvikekauppa, vakuutusyhtiöt ja pankit.

Häviäjiä ovat ihmiset, perheet ja planeetta.
Amen.

[Lisäys 6.8.: Rikollinen löytyi lähempää kuin Kimmo osasi odottaakaan: Totuuden väkivaltaspesialisti Anna Karismo. Uho on kovaa:
Oikeassa metropolissa pitää olla vaihtoehtoja. Ihmiset valitsevat asuinpaikkansa kukkaronsa ja mieltymystensä mukaan.

Oikeassa metropolissa liikkuminen on järjestetty järkevästi, koska kaikki eivät yksinkertaisesti mahdu asumaan pyöräily- tai kävelymatkan päähän työpaikastaan.
--
Me sukkuloijat olemme keskuudessanne pysyvästi.
Olisiko Totuuden pääpenaalien puututtava tähän ilkeään pattitilanteeseen ennenkuin tämä johtavien penaalien taisto käy väkivaltaiseksi?]